5 x een heerlijke herfstcocktail
Cocktails zijn niet alleen lekker tijdens de zomer, sterker nog; misschien genieten wij nog wel meer van een heerlijke herfstcocktail tijdens de donkere maanden van het jaar. De herfst is het seizoen van vallende bladeren, gure, regenachtige dagen en een bruin kleurenpallet. En daar horen ingrediënten als kaneel, sinaasappels, honing, peperkoeken en nootsmaken bij. Geniet van deze 5 heerlijke recepten, waarmee je in een handomdraai een stijlvolle herfstcocktail op tafel zet.
De 176 herfstcocktail
Rijk en complex van smaak maar toch zoet, dat is de 176 cocktail. Proef de kruidige ondertonen in deze volmaakte cocktail. Volledig herfst-proef.
Ingrediënten:
- 50ml Belvedere Heritage 176
- 10ml Benedictine
- 10ml Lillet Blanc
- 1 Dash grapefruit bitters
Bereidingswijze:
Combineer alle ingrediënten in een met ijs gevuld mixing glas en roer tot deze goed koud is. Strain in een gekoeld martini glas en garneer met een grapefruit twist.
De peperkoek cocktail
Alle smaken die de herfst te bieden heeft verwerkt in een heerlijk herfstcocktail. De peperkoek cocktail een stormachtig aanzicht en rijk van smaak.
Ingrediënten:
- 80 ml appelsap
- 120 ml sinaasappelsap
- 20 ml Cointreau
- 30 ml peperkoek siroop
- 10 ml amandel siroop
- 40 ml rum
- 10 ml kaneel siroop
Bereidingswijze:
De ingrediënten voeg je samen in een longdrinkglas met een beetje ijs. Vervolgens lichtjes roeren met een lange lepen en klaar!
Hazels Dream
Een elegante koffielikeur die perfect aansluit bij de smaken van de herfst. Vol van smaak met een zoete touch.
Ingrediënten:
- 30 ml Frangelico
- 30 ml Baileys
- 15 ml Koffielikeur
- 15 ml Vloeibare slagroom (of volle melk)
- Garnering: witte chocolade met hazelnoot
Bereidingswijze:
Vul de shaker met ijs. Voeg de Frangelico (30 ml), Baileys (30 ml) en de koffielikeur (15 ml) met een barmaatje toe. Voeg ook 15 ml vloeibare slagroom of volle melk toe. Even krachtig shaken en uitschenken zonder ijs in een gekoeld martini glas. Garneer met witte chocolade en hazelnoot op het glas.
Heritage style
Als je op zoek bent naar de ideale herfstcocktail voor later op de avond, dan is dit jouw cocktail. De Heritage style is een krachtige signature cocktail. Door de honing, walnootbitters en de rogge smaak van Belvedere Heritage 176, is deze cocktail een waar genot voor de smaakpapillen.
Ingrediënten:
- 60ml Belvedere Heritage 176
- 5ml honingsiroop
- 3 dashes walnoot bitters
Bereidingswijze:
Combineer alle ingrediënten in een met ijs gevuld mixing glas en roer tot deze goed koud is. Strain over een ijsbal in een tumbler en garneer met een citroen twist.
Cinnamon Ginger Whiskey Sour
De cinnamon ginger whiskey sour is een echte cocktail met spice. De kaneel geeft het een bittere smaak, maar word perfect gebalanceerd door de gember likeur en het eiwit. Deze cocktail vereist wat voorwerk maar is zeker het wachten waard.
Cinnamon infused Bourbon ingrediënten:
- 750 ml Bourbon
- 5 kaneelstokjes
Ingrediënten:
- 45 ml Cinnamon Infused Bourbon
- 22 ml Gember likeur
- 30 ml Citroensap
- 30 ml Stroop
- 22 ml Ei wit
Bereidingswijze Cinnamon infused bourbon:
Breek de kaneelstokjes in kleine stukjes. Zet de stukjes kaneel in de bourbon fles. Laat 3 weken in de fles zitten en verwijder daarna de stukjes kaneel.
Bereidingswijze herfstcocktail:
Voeg alle ingrediënten in een shaker zonder ijs en goed schudden. Voeg ijs toe en schud weer. Strain het in een glas en schaaf verse kaneel er bovenop.
Enjoy!
xoxo
Typhoon Hospitality
Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!