Bloembollen planten in de herfst
Met bloembollen geniet je meer en langer van je tuin. Doordat ze zo vroeg bloeien, staat je tuin al vanaf januari vol in de bloei. Plant ze nog deze herfst, voordat het vriest. De kou van de winter zorgt er namelijk voor dat ze goed groeien en bloeien. Komend weekend bloembollen planten dus! Geen idee hoe of waar te beginnen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.
Langer genieten met bloembollen
Bloembollen blinken uit in uitbundigheid. De diversiteit aan levendige kleuren is groot. Hierdoor maken ze een feest van je tuin. En dat terwijl de rest van de tuin nog moet ontwaken. Door bloembollen te planten staat je tuin al vanaf januari in bloei. Zo hoef je niet zo lang op het voorjaarsgevoel te wachten. Om je een goed overzicht te geven hebben we de bloeiperiode van voorjaarsbloeiende bloembollen in een schema gezet.
Makkelijk te combineren
Een extra voordeel van bloembollen is dat ze makkelijk te combineren zijn met de al bestaande beplanting. Je kunt ze overal tussen en onder planten, zelfs in het gazon. Denk aan plekjes onder bomen en struiken. Ook tussen vaste planten brengen ze een vrolijke noot. Door ze in groepjes te planten creëer je daarnaast een opvallend kleureffect. Wil je liever een natuurlijke sfeer? Plant dan enkele bloembollen op meerdere plekken.
Bloembollen planten
Bloembollen planten is leuk om te doen. Daarnaast heb je een goede reden om in de herfst nog lekker even van de tuin te genieten. In het voorjaar komt dan de verrassing van de eerste groene spruiten die boven de grond komen. Het is bijzonder om te zien hoe de bollen transformeren van bol onder de grond tot stralende bloem. Bloembollen planten is gelukkig heel eenvoudig:
Stap 1
Graaf een groot gat voor een groep bloembollen of individuele gaten voor het planten van meerdere bloembollen. De grootte van de bloembol bepaalt hoe diep je moet planten. Grote bloembollen (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en kleine bloembollen (2,5 – 5 cm) 7 tot 10 cm diep. Mix eventueel wat tuinaarde door de grond om het beter te draineren.
Stap 2
Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven. Grote bloembollen hebben een afstand van 7 tot 20 cm nodig en kleine bloembollen 3 tot 7 centimeter.
Stap 3
Bedek de bloembollen met de uitgegraven aarde. Geef de bloembollen wat water wanneer de grond droog is.
Kijk voor meer informatie over bloembollen op www.bloembol.org
Images: IBulb
Meer lifestylenieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!