Hoe houd je guacamole groen?

Je kent het wel, je hebt een heerlijk verse guacamole gemaakt en dat wil je graag bewaren tot de volgende dag. Je zet het afgedekt in de koelkast en een paar uur later is de vrolijke en gezonde groene kleur veranderd in een bruinige substantie.

De oplossing?

Wanneer je op Google zoekt naar een oplossing hiervoor kom je diverse dingen tegen: citroensap, de pit van de avocado en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wij kwamen echter een tip tegen die ook daadwerkelijk doet wat het belooft. Strijk de guacamole glad in het bewaarbakje en giet daar een laagje water overheen. Ja gewoon kraanwater, dek het geheel af met vershoudfolie en zet het in de koelkast. Wij kunnen je garanderen dat zelfs na een paar dagen de guacamole er nog net zo groen en heerlijk uitziet als op het moment waarop je deze gezonde dip net gemaakt had!

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriekk!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!