Lifestyle NWS Culinair januari 2019
Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS. Deze keer schijnt ze een ‘lichie’ op het Amsterdam Light Festival. Laat de bootjes links liggen en neem de benenwagen, zodat je bij een – of meer – van deze plekken een pitstop kan maken. Beter beslis je met lichtsnelheid, want de kunstwerken zijn nog maar drie dagen te bekijken. Je vindt de wandelroute van Amsterdam Light Festival op de website.
Beurs van Berlage – Hoftuin (3.5KM)
Kunstig dineren | &MOSHIK
Waar de kunstenaars van Amsterdam Light Festival met licht een gevoel proberen te vangen, doet chef Moshik Roth dat met zijn gerechten. De belangrijkste twee ingrediënten voor deze Israëlische chef: emoties en herinneringen. Hij transformeert ze tot ragfijne gerechten die onlogisch logisch weten te maken. Een heerlijk-veel-gangenmenu van &moshik** is de gastronomische start of finish van je wandeling.
Voor échte trekvogels | THE BIRDHOUSE
Waar de vogels naar het zuiden trekken, reis jij van noord naar The Birdhouse. In een designoerwoud gun je jezelf een vroegtijdige pauze met wat bites en een glas wijn voordat je de vleugels weer uitslaat.
Eat well, wandel good | DIGNITA
Na Felipe Prado’s ‘Picto Sender Machine’ duik je even de verbogen tuin van Dignita in. Het restaurant in de Hoftuin, achter museum De Hermitage, is tijdens het festival een officiële eventlocatie met een verwarmd terras, stampotjes en glühwein.
Hoftuin – Spui (2KM)
Liquid art | DOOR 74
Als eerst speak-easy in Amsterdam maakte de reputatie van Door74 een geheime bar over de jaren een stuk minder geheim. Terecht. Want de zaak is na al die tijd nog steeds het doorvertellen waard. Kiezen zal geen kunst zijn, met de Orbis Non Sufficit (The World is not Enough) op het menu. Een cocktail met droge vermout en Hendrick’s Orbium. Van die laatste zijn maar 1000 flessen in heel Nederland te vinden. Dus wie de kans heeft om het te proeven…
Spui – CS (3KM)
Rooftop restaurantroute | MR PORTER
Een wandeling van een kilometer of wat geeft hét perfecte excuus om even het winterterras van MR PORTER op te duiken. En laat die nou net op de route liggen. Met een cocktail in de ene hand en de hand van je liefde in de ander, krijgt geen winterdag je koud.
Een burger bodem leggen | THE BUTCHER Nine Streets
En ook THE BUTCHER Nine Streets ligt en route. Zijn bloody delicious burgers niet de perfecte bodem of afsluiting voor een winterse wandeling? Dat zijn ze. Wie naast hongerig ook dorstig is, probeert de huisgemaakte (boozy) milkshakes.
Too hot to handle | TALES & SPIRITS
Tales & Spirits mag zichzelf nog altijd de beste onder de beste noemen wat bars betreft. Het is dus een cocktailzonde om enkel voorbij te lopen. Schuijf aan en bestel de Too Hot(h) To Handle – The Empire Strikes Back!. Niet alleen de naam is fantastisch. Met Drambuie en sherry smaakt hij minstens net zo goed.
Have a good – and tasty – month!
Xoxo
Marlies