Ontbijtparfait met aardbei en havervlokken
Af en toe iets lekkers is heel belangrijk voor je natuurlijke gewicht. Maak deze parfait op een vrije ochtend en geniet van de verschillende spannende laagjes. Versier de parfait met geroosterde nootjes, zelfgemaakte granol en/of kokosrasp. Bereid een deel van dit ontbijt de avond ervoor.
Benodigdheden
- 5 aardbeien
- 1 banaan
- 1 eetlepel blauwe bessen
- 50 gram havervlokken
- 1/2 eetlepel carobe- of cacaopoeder
- 1 eetlepel gojibessen
- 125 ml sojamelk
- 1/2 eetlepel rijststroop
Bereidingswijze
Snijd de banaan in stukjes. Pak de stukjes goed in in plasticfolie en vries het een nachtje in. Meng de havervlokken met het carobe- of cacaopoeder, de gojibessen en de sojamelk in een schaaltje. Roer goed door, dek het geheel af en plaats het in de koelkast tot de volgende ochtend.
Breng eventueel op smaak met wat rijststroop als je het wat zoeter wilt. Pureer de stukken banaan tot een gladde massa in de keukenmachine of blender. Was de aardbeien en snijd ze in stukken. Wrijf de blauwe bessen zachtjes schoon met keukenpapier. Schep de helft van de haverpap in het glas met daarop wat aardbeitjes. Schep hier vervolgens het ‘bananenijs’ op en maak het geheel af met de rest van de haverpap en de blauwe bessen.
Opties
- Gebruik smeltvlokken in plaats van havervlokken.
- Vervan de sojamelk door haver-, rijst-, of amandelmelk.
- Gebruik kokosbloemsuiker of ahornsiroop in plaats van rijststroop.
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!