The Green House opent insectenstad ‘Bee-ville’ met bijzonder menu
Circulair restaurant The Green House opent een bijzondere insectenstad ‘Bee-ville’ en maakt hiermee Utrecht een stukje groener. De insectenstad bestaat uit verschillende markante Utrechtse gebouwen. Om deze bijzondere opening te vieren, lanceert het restaurant een speciaal menu. Vanaf 2 juli kun je Bee-ville bekijken en de gehele maand juli kun je de bijzondere gerechten van dit nieuwe menu proeven. Een vijfgangenmenu dat vol groenten, kruiden en eetbare bloemen staat.
Een vijfgangenmenu vol groenten, kruiden en eetbare bloemen
Insecten zoals bijen, lieveheersbeestjes en vlinders, zijn ontzettend belangrijk voor de biodiversiteit en houden mede het ecosysteem in stand. ‘Insecten zorgen ervoor dat wij onze gasten een gevarieerd menu kunnen aanbieden. Zij helpen ons immers aan vruchtbare grond waar veel van onze ingrediënten groeien. Zonder insecten zou onze kaart echt een stuk saaier zijn.’ aldus Peter Scholte, chef-kok van The Green House. Ter ere van Bee-ville ontwikkelde hij een vijfgangenmenu dat vol groenten, kruiden en eetbare bloemen staat en waarin een hoofdrol is weggelegd voor honing. Zo kunnen gasten genieten van een geroosterde eend voorzien van een laagje honing met in honing gebakken appelpartjes en een linzen-groenteragout. Maar ook van Bokkesprong blauwe kaas met honingraat, witlof en geroosterde amandelen en in honing gepocheerde abrikozen.
Alles behalve een alledaags insectenhotel
Met insectenhotel Bee-ville draagt The Green House bij aan de biodiversiteit in de stad en vergroening van het stationsgebied. In de tuin naast het restaurant biedt The Green House zo een rustig onderkomen aan insecten. Een alledaags insectenhotel is het echter niet. Het verblijf waar de verschillende insecten vanaf heden heerlijk overnachten en overwinteren bestaat namelijk uit de vijf meest iconische gebouwen van Utrecht: de Domtoren, de Inktpot, het Stadhuis, het Stadskantoor en de Rabotoren. Om Bee-ville te kunnen realiseren, werkt The Green House onder andere samen met sponsoren zoals Pukka en de Rabobank. De iconische gebouwen van Bee-ville zijn ontwikkeld door Stichting Bouwloods dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt, begeleidt en een werkplek biedt.
Het restaurant is volledig circulair en duurzaam opgebouwd
Bijdragen aan een groenere samenleving; dat is waar het bij The Green House om draait. Het restaurant is dan ook volledig circulair en duurzaam opgebouwd en de principes re-duce, re-use, re-cylcle en re-connect staan centraal. Dit betekent onder andere dat zoveel mogelijk materiaal wordt hergebruikt. Van meubilair tot aan regenwater. Het circulaire aspect komt ook terug in de keuken. Chef-kok Peter Scholte en zijn team halen veel van hun ingrediënten uit de Urban Farm, een eigen kas op de 1e etage van het pand, waar diverse kruiden en groente worden verbouwd.