ears-1

Up-to-date met otoplastieken: wat is nieuw in 2024?

Otoplastieken, of wel op maat gemaakte oordoppen, zijn er voor alle leeftijden en diverse toepassingen. Ze beschermen je gehoor en voorkomen gehoorschade. Vaak denken we dat gehoorverlies iets is voor oude mensen, maar dat klopt niet. Uit een onderzoek bleek dat driekwart van de jongeren tijdelijk oorsuizen ervaart en dat één op de vijf permanente tinnitus heeft. Gehoorschade kan dus ook echt op jonge leeftijd optreden. En als je eenmaal gehoorschade hebt, is dit helaas niet meer te herstellen. Veel van hun dragen otoplastieken, dus laten we eens kijken wat nieuw is in 2024.

De nieuwste technologieën

Een interessante ontwikkeling in de wereld van otoplastieken met garantie is dat ze nu ook kunnen worden gecombineerd met bluetooth headsets. Deze op maat gemaakte oordoppen bieden niet alleen bescherming tegen lawaai, maar stellen je ook in staat om handsfree te bellen en verbonden te blijven in rumoerige omgevingen. Dit is erg handig op de werkvloer of bij activiteiten zoals motorsport. Bovendien gebruiken sommige otoplastieken bone conduction technologie om in lawaaiige omstandigheden te communiceren. Hierbij worden geluidstrillingen via de botten van je schedel direct naar je binnenoor gestuurd, waardoor je kunt communiceren zonder dat je oren helemaal afgesloten zijn van omgevingsgeluid.

Opties om te communiceren

Zoek je otoplastieken met communicatiefuncties? Er zijn uitstekende opties beschikbaar die niet alleen effectieve communicatie in lawaaierige omgevingen mogelijk maken, maar ook je gehoor beschermen. Een van de opties is otoplastieken met een audio-aansluiting, waardoor je je eigen oordopjes kunt aansluiten die perfect passen binnen de otoplastiek. Hiermee worden omgevingsgeluiden gefilterd terwijl de audio duidelijk blijft, zodat je gesprekken goed kunt volgen. Zo heb je bijvoorbeeld oordoppen muziek geluidsreductie. Een andere optie is een headset die gebruik maakt van ultrasone trillingen om geluid door te geven. Dit type biedt veilige communicatie zonder directe belasting op je oren en zorgt voor heldere communicatie terwijl je gehoor goed beschermd blijft. Beide opties bieden hoogwaardige communicatiefuncties en superieure gehoorbescherming, zijn volledig aanpasbaar aan je behoeften en zijn ideaal voor gebruik in rumoerige werkomgevingen.

Voordelen van otoplastieken met nieuwe technologieën

Geavanceerde otoplastieken bieden uitstekende gehoorbescherming dankzij hun op maat gemaakte pasvorm, die schadelijk geluid veel beter blokkeert dan standaard oordopjes. Dit is essentieel in lawaaierige werkomgevingen om gehoorschade te voorkomen. Met ingebouwde bluetooth kunnen gebruikers handsfree communiceren, wat ideaal is in situaties waar praten lastig is door het lawaai. Dit zorgt ervoor dat werknemers efficiënt kunnen blijven communiceren zonder onderbrekingen. Deze otoplastieken zijn ontworpen voor comfort, zodat je ze langdurig kunt dragen zonder ongemak. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die zowel comfortabel als duurzaam zijn, waardoor ze een kosteneffectieve keuze zijn voor langdurig gebruik.

Voor meerdere toepassingen gebruiken

Otoplastieken met de nieuwste technologieën zijn veelzijdig en kunnen in allerlei situaties worden gebruikt. Ze zijn niet alleen ideaal voor lawaaierige werkomgevingen, maar ook perfect voor sportevenementen, concerten en andere lawaaiige locaties waar goede gehoorbescherming en duidelijke communicatie cruciaal zijn.

Onderhoud ze goed!

Heb jij ook otoplastieken? Dan wil je ze natuurlijk in topconditie houden en hun levensduur verlengen, vooral die nieuwere, duurdere varianten. Je moet ze dus  goed onderhouden. Reinig ze regelmatig met een zachte doek en een milde zeepoplossing om vuil en bacteriën te verwijderen. Check ook regelmatig op tekenen van slijtage, zoals scheurtjes en laat ze zo nodig controleren door een specialist.