man kleren

Zo kom je warm en stijlvol de winter door

In de zomer dragen sommige mannen elke dag dezelfde korte broek en wisselen alleen even van t-shirt. De zomer is dan misschien ook niet het meest modieuze seizoen met al die plakkerige dagen en zand tussen je tenen. Dat is in tegenstelling tot de winter. ‘s Winters kun je eindeloos combineren met verschillende shirts, blouses, truien, broeken, colberts en ga zo maar verder. Het kan nog weleens moeilijk zijn om daarom elke dag een nieuwe outfit samen te stellen, maar gelukkig hebben wij een paar handige tips hoe dat elke winter opnieuw moet lukken. 

Combineren met laagjes

De winter is ideaal om verschillende kledingstukken met elkaar te combineren in laagjes. Zo kun je een blouse onder een trui dragen of een blouse over een lange mouwen shirt dragen. Maar je kunt ’s winters ook over ongeveer alle bovenkleding een colbert dragen. Een colbert is niet alleen lekker warm, maar zorgt ook voor een verfijnde uitstraling. Dit maakt dat een colbert zich goed leent voor zakelijke bijeenkomsten en andere speciale gelegenheden. Voor een casual look kun je een shirt onder het colbert dragen en voor een speciale gelegenheid draag je natuurlijk een blouse onder je colbert. Tegenwoordig is de spencer ook weer helemaal terug van weggeweest. Een spencer kun je over blouses, maar ook zeker over een shirt dragen. Een spencer staat speels en is ook lekker warm. 

Investeer in een goede winterjas

De kans is groot dat je elke winter opnieuw denkt: had ik vorige winter maar geïnvesteerd in een goede winterjas. Vervolgens verschuif je dit probleem weer een jaar verder. Dat is zonde. Een goede winterjas voor heren is een grote must tijdens de koude en natte wintermaanden. Om te beginnen is het goed om direct te investeren in een winterjas van kwaliteit. Wees niet bang om iets meer uit te geven als dat mogelijk is, want je gaat er later nog heel blij mee zijn. Een goede winterjas gaat namelijk jaren mee. Investeer dus niet alleen in warme truien en mooie broeken, maar doe jezelf een plezier met een goede winterjas die je elke dag graag aantrekt. Comfort staat natuurlijk voorop en vergeet ook niet te kijken of het materiaal van de jas waterdicht is. Zo word je winterjas multi-inzetbaar. 

Kies voor basics van kwaliteit

Goede basics zijn ook de wintermaanden weer onmisbaar in je kledingkast. Dat heeft ermee te maken dat elke outfit wel een goede basis kan gebruiken. Zo is het handig om goede basics in meerdere kleuren te hebben. Als je eenmaal een comfortabele Chino broek hebt gevonden, wees dan dus niet terughoudend met het in huis halen van meerdere kleuren. Let er wel op dat de basics van goede kwaliteit zijn. Ook hier geldt dat een goede basic best wat meer mag kosten, als dat betekent dat deze van betere kwaliteit is. Je basics moeten immers zo lang mogelijk mee kunnen gaan, zodat je ze volgende winter opnieuw kunt dragen.